Posted on

*Postaus sisältää affiliate-linkin

Mikä avuksi siitepölyoireisiin on tuo joka keväinen kysymys monelle suomalaiselle. Koivu alkaa kukkia ja nenät ja silmät vuotaa ja kutista, sekä väsyttää kaiken aikaa.. Olisi ihanaa nauttia keväästä täysin siemauksin, mutta jos siitepölyoireet ovat kovin häiritsevät niin se ei onnistu sitten millään. Tiedän tämän itsekin kokemuksesta. En muista lapsena enkä teininäkään kärsineeni siitepölyn haitoista, mutta sitten reiluna parikymppisenä oireet alkoivat ilmaantua. Niitä ei ole ollut ihan joka kevät ja “vakavuus” on vaihdellut myöskin silloin kun on ollut oireita. Joskus olen selvinnyt pelkällä nuhalla kun taas joinain keväinä on nuha saanut seurakseen silmien vuotamisen ja hirvittävän väsymyksen. Itseäni noista kaikista eniten häiritsee väsymys, kun ei jaksa eikä huvita mikään. Muistan yhdenkin kevään kun olin juuri aloittanut uudessa työpaikassa, joka sijaitsi ihanasti Saimaan rannalla. Puitteet olivat loistavat, mutta ei siitä kovin paljon pystynyt ensimmäisinä viikkoina nauttimaan, kun koivun siitepöly aiheutti jatkuvan nuhan ja valtavan väsymyksen. Työpaikan ympärillä oli nimittäin koivuja joka puolella ja Saimaalta puhaltava tuuli pöllytti siitepölyä vielä lisää ilokseni.

Lapsi metsässä Seikkailu nimeltä Romania blogi

Tänä vuonna en kuitenkaan ole saanut mitään oireita siitepölystä. Ihan vähän ehkä nenä vuosi koivun kukinnan alkaessa, mutta ei mitenkään merkittävästi, sekin kyllä saattoi olla pientä flunssaa vain, mene ja tiedä 😀 Yleensä yritän välttää allergialääkkeitä viimeiseen saakka, mutta olen kyllä joinain vuosina turvautunut niihinkin. Tänä vuonna ei onneksi tarvinnut. Olen aina kiinnostunut kaikista luonnonmukaisista hoidoista vaivaan kuin vaivaan ja olin hyvin innoissani kuultuani, että hunaja vois auttaa siitepölyoireisiin. Kuulin siitä joskus viime vuonna ja talvella muistin tämän, päätin tottakai siltä istumalta aloittaa kokeilun.

Hunajalla sanotaan olevan siitepölyallergiaa lievittäviä vaikutuksia ja erityisesti suositellaan syötäväksi paikallista hunajaa. Hunajakuuri pitäisi aloittaa kuukausia ennen siitepölykauden alkua tai se ei ehdi auttaa. Miksi suositellaan juuri paikallisesti tuotettua hunajaa on syynä varmasti se, että paikallisesti tuotetun hunajan tehneet mehiläiset ovat olleet tekemisissä juuri kyseisen alueen siitepölyjen kanssa. Myös ympäristön kannalta on hyväksi syödä lähiruokaa aina kun se vaan on mahdollista. Ihania luomulaatuisia hunaja-tuotteita löytyy esimerkiksi Lifen verkkokaupasta.

Tämän kokeilun perusteella sanoisin, että kannattaa ennakkoluulottomasti kokeilla hunajaa allergiaoireiden ennaltaehkäisyyn, sillä siitä ei varmasti ainakaan mitään haittaa ole. Hunajalla on nimittäis lukuisia terveysvaikutuksia myös tämän lisäksi. Se ennaltaehkäisee flunssaa ja auttaa jo flunssan kourissa kärvistelijää, toimii ns. luonnon omana antibioottina, parantaa haavoja, parantaa yöunia ja paljon muuta. Oikea ihme aine siis kyseessä! Eikä se ole yhtään hassumman makuistakaan. Hunajaa ei tarvitse lusikoida sellaisenaan ellei halua. Sen voi sekoittaa vaikkapa kahvin, teen tai smoothien sekaan. Kuumentaa sitä ei kuitenkaan kannata, sillä kuumuus tuhoaa sen hyvää tekeviä ainesosia. Itse aion pitää hunajakuurin myös ensi talvesta kevääseen, sillä en halua riskeerata siitepölyoireiden palaamisen suhteen. Lukulistallani on kyllä myös Maria Nordinin Eroon oireista -kirja, siinä olevien tekniikoiden avulla tällaisista vaivoista pitäisi nimittäin päästä kokonaan eroon.

honey, honey jar, glass-507147.jpg
Hunajaa saa vaikka millä maulla höystettynä 😍

Me käytämme hunajaa ihan päivittäin syksystä kevääseen saakka aina kun muistamme. Otamme kaikki teelusikalliset aamulla tai illalla jälkiruuaksi ja lapset arvatenkin rakastavat sitä. Jos tuntuu, että joku meistä on sairastumassa flunssaan tai jo sairastunut niin hunajan ottoa tehostetaan ottamalla sitä esimerkiksi aamuin illoin. Me käytämme hunajaa myös yskään ja sen onkin tutkittu auttavan enemmän kuin yskänlääkkeet. Itse käytän paljon käytän paljon mieluummin luonnontuotteita kuin kemiallisesti valmistettuja ties mitä kaikkia aineita sisältäviä lääkkeitä aina kun mahdollista. Romaniassa ei muuten juuri koivuja olekaan eikä tule ikävä niitä kun sinne muutamme! 😀 Ovathan ne toki kauniita, mutta eipähän sitten tarvitse näitäkään asioita pähkäillä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *