Posted on

Olen kirjoitellut muutaman vuoden säännöllisen epäsäännöllisesti paria blogia Bloggeriin ja nyt tulin siihen tulokseen, että haluan ikäänkuin yhdistää ne. Ajattelin, että miksei sitten samassa rytäkässä siirtäisi blogia WordPressiin Bloggerista. Blogger oli aloitellessa ihanan helppo ja yksinkertainen, tykkäsin tosi paljon siitä. Joka paikasta kuitenkin luin ja kuulin, että enemmän vakavissaan kirjoittavalle WordPress olisi ehdoton ykkönen. Ja jo koulunikin puoleen on hyvä tutustua WordPressiin kunnolla ihan itsenäisesti ja uskon, että sen oppimisesta tulee olemaan paljon hyötyä vielä. Ja jos ei, niin onpahan saanut taas tässä aivojumppaa kerrakseen 😀

blog, blogger, to blog-970722.jpg

WordPress on huomattavasti monimutkaisempi ja vaatii paljon tutustumista ja opettelua ennen kuin sen kanssa pääsee sinuiksi. Kerran kuitenkin sen oppineena vain taivas on rajana mitä sillä ja sen lisäosilla voi saada aikaan. WordPress oli muistaakseni jopa 40% nettisivujen taustalla. Näin ei varmasti ole ihan suotta ja haluankin uskoa, että tämä tuskailu kannattaa. Onneksi elämme 2022 vuotta ja YouTube on pullollaan videoita tästäkin aiheesta, pääsääntöisesti englanniksi, mikä on ihan hyvä niin tulee sitäkin treenattua siinä samalla.

Alkuun näytti, että blogin siirto Bloggerista sujuu uskomattoman helposti vain varmuuskopioimalla ja Tsädääm liitä tiedostot ja ihastele loppu tulosta. No tämä oli todellakin liian hyvää ollakseen totta ja tarkempi syynäys osoitti ongelmia. Suurin ongelma oli kuvat. Kuvanlaatu nimittäin heikkeni ihan järkyttävän huonoksi eikä niillä tee oikein mitään enää. Kaikki vanhat kuvani ovat joko entisessä puhelimessani tai edellisessä tietokoneessani enkä ainakaan vielä ole saanut aikaisiksi niiden henkiin herätystä kuvien etsimistä varten. Päädyin siis tilapäisratkaisuna vaihtamaan osan kuvista uusiin, osan poistin ja osa kaameita huonolaatuisia jäi vanhimpiin postauksiin kun en raaskinut niitä jotenkin poistaakaan, ainakaan vielä. Saa nähdä jääkö tämä tosiaan väliaikaisratkaisuksi vai pysyväksi tilaksi, itseni tuntien voisin sanoa, että näillä mennään ja panostetaan jatkossa parantamaan kuva asioissa. Jatkossa aion myös katsoa, että kaikki kuvat päätyvät pilvipalveluun niin sieltä on sitten helppo palautella niitä.

Toinen havaitsemani ongelma oli rivivälit ja tekstin muotoilu ja niitä piti myös jonkun verran säätää. Tämä ei kuitenkaan ollut kovin suuri issue vaan suurin osa tekstistä siirtyi oikein nätisti.

computer, pc, workplace-1185626.jpg

Nyt olen pikku hiljaa harjoitellut WordPressin käyttöä noin viikon ja uskallan jo ajatella, että kyllä tämä tästä! Opeteltavaa toki on vielä vaikka muille jakaa, mutta asia kerrallaan. Koulu ja opiskelut vievät minulta tällä hetkellä sen verran aikaa ja aivokapasiteettia etten pysty kovin tehokkaasti panostaa tämän ohjelmiston opiskeluun ja omaksumaan kaikkea kerta istumalta. Hiljaa hyvä tulee vai miten se meni.. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *