Posted on

Vanhempi lapseni on jo tullut siihen ikään kun supersankarit alkavat kiinnostaa. Jotenkin ajattelin, että supersankarit olisivat ehkä eskarilaisten ja siitä vanhempien juttu, mutta kyllä jo tässä 3,5 vuoden iässä fanitus voi olla kovaa. Puhutaan jo sen luokan fanituksesta, että erityisesti Batmanista puhutaan todella monta kertaa päivässä, kaikki liittyy jollain tavalla Batmaniin ja Batman aiheisia kysymyksiä ja keskusteluja riittää loputtomiin. Sehän on kiva, että on kiinnostuksen kohteita ja kaikkea mutta miksi ei vaikka Pipsa Possu? Pipsaa meinaa saisi ihan huoletta katsella tv:stäkin, se kun sopii ihan kaikille. Batmanin ikäraja puolestaan on pienimmilläänkin 7 vuotta, joten sitä ei tosiaan oltu vielä aikoihin katselemassa. Tämä aiheuttaa omat haasteensa, sillä välillä täytyy käydä tämä asia läpi monta kertaa päivässä eikä se miellytä pientä herraa ymmärretävästi alkuunkaan.

Joka tapauksessa jotain voin kuitenkin tehdä pienen Batman fanin hyväksi. Löysin tori.fi -sivulta Lefo Dublo Batman ja Spiderman hahmot ajoneuvoineen 5 € hintaan, hyvä löytö ja mieluinen sellainen! Batman isommalle ja Spiderman meni pikkuveljelle, jolla ei ole vielä niin radikaaleja mielipiteitä näissä asioissa. Halloweenkin oli tulossa ja päiväkodin naamiaisjuhlat sekä supersankarisuunnistus. Tästä tuli mieleeni, että niin voisihan sitä tehdä ihan viitatkin lapsille. Päädyin tekemään viitat itse, koska pikku kaupungissamme valikoima yhtään mistään on aika pieni ja suppea, ehkä Prismasta olisi voinut jonkinlaisen viitan löytää? Joka tapauksessa tykkään ommella ja tehdä kaikkea käsilläni niin olin viitoista ihan innoissani itsekin. Itse tekemällä saa tehtyä juuri sellaisen kuin haluaa eikä vastaan tule ihan samanlaista. Viittojen tekeminen oli mukavaa hommaa ja mielelläni teen niitä lisää jatkossakin (toisin kuin vetoketjullisia haalareita..).

Tarvikkeet yhteen viittaan

  • Tarvitset palan haluamasi väristä kangasta, omani oli noin 123cm x 60cm. Mielestäni trikoo toimii tässä kivoimmin, koska se laskeutuu kauniisti eikä ryppyynny, mutta voi hyvin käyttää muutakin kangasta. Tämä koko minkä tein sopii hyvin 2-4 vuotiaille. Itse tein ^mitä kaapista löytyy^periaatteella niin Batmanin viitasta tuli musta/harmaa ja Robinin liila/harmaa.
  • Toisen väristä kangasta supersankarin merkin tekoa varten(ei ole toki pakollista tehdä merkkiä jos haluaa tehdä mahdollisimman nopean ja helpon version) + kaulan kiinnityssuikale kankaanpalasen. Näihin sopivat hyvin ylijäämä kankaan palaset ja voi hyvin käyttää useampaa väriäkin. 50cm x 8cm on hyvä kaulasuikaleen koko.
  • Ommeltavaa tarranauhaa

Work in process

Leikkaa ensin viittakankaasta puolikuun mallinen kappale. Leikkaa myös supersankari merkin kappaleet valmiiksi. Itse tulostin Batmanin lepakon tulostuskuvan (löytyy googlettamalla ilmaiseksi), Robinin R-kirjaimen ja pohja ympärät tein vain vapaalla kädellä.

Sitten ei muuta kun ompelemaan. Aluksi kannattaa siksakata kaikki reunat, jotta ne eivät ala purkaantumaan. Sitten tehdään supermerkit valmiiksi. Itse kiinnitin myös merkkien osat toisiinsa siksakilla mutta voi käyttää mitä ommelta haluaa. Tämän jälkeen supermerkki ommellaan viittaan kiinni suoralla ompeleella.

Kaulan kiinnityskaistale

Ompele nurjapuoli ulospäin pitkä sivu yhteen. Sitten käännä se ympäri esimerkiksi hakaneulan avulla. Päissä käännä vähän kangasta sisäänpäin niin että reuna jää siistiksi ja ompele myös päät kiinni suoralla ompeleella. Seuraavaksi ompele tarranauhat pötkylän päihin. Itse laitoin noin 5 cm palaset. Sitten kiinnitä kaistaleen keskiosasta noin 30 cm itse viittaan kaulan kohdalle kiinni, oikeat puolet vastakkain. Alussa ja lopussa kannattaa surautella useamman kerran edestakaisin, että se ei käytössä repeydy.

Sitten ei muuta kun sovittelemaan ja katsomaan mitä pienet supersankarit ovat tuotoksesta mieltä. Meillä viittoja karsastettiin ensimmäiset kaksi päivää ja ensimmäinen kommentti oli ettei tuo ole Batmanin viitta. Täystyrmäykseenä olin jo tehdessä varautunutkin enkä siksi hionut viittoja täydellisiksi. Robinin viittaan jäi yksi pieni kangas ruttu, mutta kun se ei kertaalleen purettunakaan asettunut niin ajattelin että ihan sama. Tästäkin syystä trikoo on mielestäni parempi materiaali tähän kun rytyt saa helposti oiottua vähän venyttämällä samalla kun ompelee. Lasten ajatus viitoista kuitenkin onneksi muuttui kolmantena päivänä ja nyt niillä on leikitty jo viikkoja monta kertaa päivässä. Ei siis kannata viskata viittaa menemään vaikka ensireaktio olisi millainen, sillä mieli saattaa hyvinkin muuttua.

En vaan voinut vastustaa kiusausta 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *