Posted on

Noudatan ympäri vuoden vähemmän on enemmän -periaatetta ja yleensä pyritään ostamaan vain tarpeellinen. Toki ostelen välillä esimerkiksi kirppikseltä leluja tai jos on oikeasti tarvetta jollekin, mutta yritän pitää kotonamme lelujen ja muun omaisuuden määrän kohtuuden rajoissa. Välillä viedään hyväntekeväisyyteen ylimääräisiä vaatteita ja leluja. Osan leluista pidän aina jemmassa ja vaihtelen sieltä sitten kun näyttää, että sillä hetkellä käytössä olevat alkavat kyllästyttää. Tarjontaa joka tapauksessa on valtavaakin valtavammat määrät kaupoissa, enkä ihmettele, että sitä tavaraa vain kertyy ja kertyy jos ei ole tarkkana. Mies on meillä tässä asiassa hövelimpi ja ostelee leluja minua useammin, mutta hän on myös se joka inhoaa niiden siivoamista eniten, niin tästä syystä hänelläkin pysyy mopo jotakuinkin käsissä.

Myös näin Black Fridayn ja joulualennusten alla on mielestäni hyvä muistaa, että tottakai uudet lelut ja muut lahjat ilahduttavat lapsia sen hetken kun ne avataan, mutta on hyvä välillä miettiä onko niistä iloa pidemmän päälle. Meillä ainakin jotkut lelut ovat tulleet vain nurkkiin pyörimään eikä niillä ikinä kukaan leiki vaikka yrittäisi itse ympätä kyseisen lelun leikkeihin. Ei niin ei. Siksi koitan miettiä tarkkaan mitkä pari juttua olisivat sellaisia mistä lapset oikeasti tykkäisivät ja viihtyisivät pitkän aikaa niiden parissa. Tässäkään ei voi aina onnistua, mutta ei auta kun yrittää.

Tänä vuonna bongasin Lidlistä hauskan puisen mekaanikkojen unelma-auton, jota voi ajaa ja asennella samaan aikaan. Auto on puinen ja siinä on vaikka mitä nippeliä ja nappelia sekä työvälineet pienille asentajille. Tämän kävinkin jo ostamassa, koska Lidlin kampanjat tulevat ja menevät eivätkä sitten ole taas saatavilla pitkään aikaan. Mekaanikon auton todellakin luulisin meidän lapsia kiinnostavan, koska he muutenkin ovat asentamassa aina autoja ja hyvin kiinnostuneita aiheesta. Ihme olisi jos ei tämä auto olisi hitti, mutta sekin mahdollisuus on olemassa. Tämä voisi myös unbelmissani olla sellainen, millä leikittäisi edes suht sovussa. Toinen kun voi olla kuljettaja ja toinen mekaanikko samaan aikaan. 2- ja 3-vuotiailla alkaa olla jo kivasti yhteisiä leikkejä.

Kuva: Lidl

Pari vuotta sitten jouluksi ostettiin Lidlin puinen leikkikeittiö ja se on ollut ihan paras. Edelleen lapset leikkivät sillä monta kertaa päivässä. Muutenkin Lidlissä on monesti tosi kivoja leluja eri kampanjoiden aikaan ja ne ovat yleensä olleet laadukkaita ja mieleisiä. Täksi jouluksi ostin leikkikeittiöön Lidlistä puisen pizzasetin, koska uudet kokkailtavat varmasti kelpaavat. Pizzasettiin kuului aluslauta, pizza eri tuunattavine täytteineen sekä leikkuuhyrrä. Kokkailusta niin leikkikeittiössä kuin oikeassa meillä tykkäävät molemmat lapset todella paljon. Tämän hetkinen keittiömme vaan on niin pieni ettei molempia oikein vielä saa otettua sinne ruuanlaittoon mukaan samanaikaisesti ja vain toisen ottaminen takaisi pelkkää mieltenpahoitusta. Niinpä on hyvä panostaa heidän rakkaaseen leikkikeittiöön ja ottaa yksitellen oikeaan keittiöön avuksi sikkoin harvoin kun toinen ei ole tätä todistamassa paikan päällä. Odotan niin kovasti, että saataisi Romanian talo hyvänkokoisine keittiöineen valmiiksi!

christmas cookies, xmas, christmas-2918172.jpg

Esikoiselle ostin jo ajoissa sänkyyn Batman lakanat, kyseessä kun on suuri Batman fani. Batmanin fanituksessa 3 -vuotiaana on kuitenkin se pieni ongelma, ettei voi vielä vuosiin katsella Batman ohjelmia. Niinpä täytyy keksiä muuta ja ajattelin Batman lakanoiden olevan mieluisat. Tässä iässä fanituksen kohteet saattavat toki muuttua nopeastikin, mutta jospa Batman kausi nyt kestäisi vielä tovin. Lakanat hänen sänkyynsä olisi pitänyt ostaa joka tapauksessa ja onnekseni törmäsin näihin Tokmannin lakanoihin. Ne eivät mielestäni ole liian pelottavan näköiset, eikä niissä ole taistelua tms. 3 vuotiaallamme mielikuvitus tosiaan laukkaa aika lujaa ja monesti käydään läpi ettei öisin huoneessa ole mörköjä, peikkoja, dinosauruksia sun muita. Ajattelin, että Batman lakanat olisivat kivat myös, koska ne voisivat suojella. Batmanhan on supersankari ja auttaa kaikkia niin luulisi olevan turvallista nukkua semmoisen kaverin vieressä.

Kuva: Tokmanni

Siinä meidän tähän astiset joululahja ostokset, voi olla, että jotain pientä tulee vielä hommattua jos oikea sattuu kohdalle. Ehkä jotain tarpeellista vaatetta tai jos ehtisin kutoa jotkut kivat villasukat molemmille. Sukulaisilta ja muualtakin kun tulee lahjoja niin en koe, että meidän olisi tarpeen ostaa hurjaa röykkiötä senkään puoleen. Haluan, että lapset muistaisivat joulut ensisijaisesti rennon, kiireettömän yhdessäolon ja hyvän ruuan takia. Tulisipa vielä kivat ulkoiluilmat eikä semmoiset paukkupakkaset kuin viime vuonna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *