Posted on

Tämä taitaa olla tämän vuoden ensimmäinen blogipostaukseni ja aiheeksi valikoitui niinkin herkullinen aihe kuin koiran ripuli 😀 No ei se mitään, toivottavasti tästä on hyötyä jollekulle tai sitten pysyypähän koiran vatsaystävällisen ruuan resepti tallessa ainakin itselläni.

Pitbullterrieri kylvyssä
Kylpyyn laittoivat!

Meidän toinen koiramme Peanut voi syödä lähes mitä vain koirille sopivaa ruokaa ongelmitta, ei juurikaan haittaa jos ruokamerkki välillä vaihtuu, hän saa grilliherkkuja tai muuta vastaavaa. Toinen koiramme Igor puolestaan on erittäin herkkävatsainen. Ruokamerkki ei saisi vaihtua mielellään ikinä, märkäruuat aiheuttavat vatsavaivoja ja niin aiheuttavat monet herkutkin. Tämä minun pitäisi jo muistaa, mutta jotenkin asia livahti mielestäni kokonaan. Igor rakastaa kaurapuuroa ja monesti annankin vähän hänen ruokansa sekaan, kun lapsilta jää iltapuuroa tähteeksi. Tällä kertaa määrä ei kuitenkaan ollut mikään pieni vaan lähes kokonainen puuroannos sekoitettuna koiran nappuloihin. Ehkä puuro itsessään ei olisi aiheuttanut ongelmia, mutta koska laitamme sekaan aina muun muassa öljyä ja maapähkinävoita, niin tulos oli niin sanotusti tajunnan räjäyttävä.. Selkeästi öljy ja rasvainen ruoka saa Igorin vatsan helposti todella sekaisin ja niin kävi tälläkin kertaa.

Yöllä mieleni teki lyödä päätä seinään, että miksi ihmeessä nyt näin pääsi käymään. No ei se auttanut kuin juosta yö läpeensä ulkona Igorin kanssa ja silti muutamilta vahingoilta ei päästy välttymään. Ai kamala. Toki erittäin harmillista koiran puolesta kun emäntä nyt näin meni törttöilemään, mutta myös itseni puolesta oli KAMALAA. Sama meno jatkui vielä aamulla ja nyt päivällä saas nähdä kuinka tilanne kehittyy. Nyt hieman väsyttää sekä minua, että Igoria. Sillä erotuksella, että toinen meistä osaa nukkua päiväunia ja toinen ei. Ei varmaankaan tarvitse kertoa kumpi on kumpi 😀

Aforismi kahvikuppi
Tänä aamuna kahvikupin sanoma ei puhutellut

Aina kun koirillamme on jotain vatsaongelmaa valmistamme heille riisiruuan, joka on hellä vatsalle ja auttaa parantumaan ikävästä vaivasta nopeasti. Tällä kertaa tilanne oli niin huono, että tein myös vatsaa rauhoitavaa yrttiteetä ja sekoitin sen Igorin juomaveteen. Tämä tee ei varsinaisesti ole ainakaan Igorin herkkua, mutta kun muuta juomaa ei ole tarjolla menee tämäkin.

Koiran vatsaa rauhoittava ruoka

  • Riisiä
  • Hieman suolaa
  • 1-2 porkkanaa
  • Persiljaa (kuivattu tai tuore käyvät molemmat)

Keitä riisi puolikypsäksi vedessä, johon voit laittaa ripauksen suolaa. Raasta sillä aikaa porkanat. Kun riisi on valmista sekoita riisi, porkkanaraaste ja persilja sekaisin.

Vatsasytävällinen riisitä valmistettu koiranruoka kun koiran vatsa on sekaisin
Vatsaa rauhoittava koiranruoka

Sitten ei muuta kuin syömään pieniä annoksia kerrallaan ja toivomaan että vatsa rauhottuisi pikaisesti ja note to self: ei enää yhtään rasvaista ruokaa Igorille! Itse olen antanut pahimman vaiheen yli ainostaan tätä riisiruokaa koirille ja sitten tilanteen korjaannuttua alkanut lisäämään sekaan koiran nappuloita vähän kerrassaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *