Posted on
japanese cherry, blossoms, pink-3063992.jpg

Asumme tällä hetkellä Suomessa mutta unelmamme on muuttaa omaan taloomme Romaniaan kunhan se valmistuu. Mieheni on kotoisin Romanian Bacausta ja talomme tulee sen vieressä olevaan Luizi-Calugaran kylään, jossa asuu myös paljon hänen sukuaan. Tykkään sijainnista tosi paljon, koska Bacau on iso kaupunki josta löytyy kaikkea, myös lentokenttä. Bacausta noin 10 minuutin ajomatkan päässä on kaunis Luizi-Calugaran vuoristokylä joka on sen verran suuri kylä, että kirkkojakin löytyy ainakin viisi, pikku elintarvikauppoja myös on useampi, on autokorjaamoa sun muuta. Tykkään kylän yhteisöllisyydetä, upeista maisemista ja luonnosta, mutta välillä on kiva päästä kunnolla seikkailemaan basaareihin ja kävelemään kaupungillekin. Mietimme aluksi, että olisimme ostaneet talon Suomesta ja rakentaneet elämäämme sinne mutta molempien veri veti enemmän tännepäin Eurooppaa.

Talon rakennusprojektimme alkoi oikeastaan kunnolla viime kesänä 2021. Tätä ennen tontilla oli jo talo, mutta se täytyi purkaa huonon kunnon vuoksi ja anoa lupia muutoksiin uutta taloa varten. Näissä papereissahan sitten menikin vuosia ja kun ne vihdoin saatiin niin päivämäärät olivat niin kohdillaan, että kolmessa kuukaudessa olisi pitänyt talo pykätä pystyyn. No tähän emme pystyneet vaan edessä oli uusi paperisota. Mutta nyt tällä hetkellä asiat ovat aika todella hyvällä mallilla vaikka epätoivon hetkiä on meinattu ajoittain kokea asian jos toisenkin vuoksi.

Tontiltamme löytyy pieni vierastalo, jonka saimme viime kesänä asuttavaan kuntoon niin että vesi juoksee ja WC ym ovat asennettu. Pikku talo on tunnelmaltaan tiivis nelihenkiselle perheellemme mutta toisaalta juuri sopiva loma-asunnoksi tällä hetkellä, suurin osa ajasta kun tulee aina muutenkin vietettyä ulkona. Romanissa on tapana että tontilla on lähekkäin pieni vierastalo ja sitten iso päärakennus. Monesti perheet asuvat yhdessä niin, että vanhemmat muuttavat pikku taloon lasten saatua perheet ja sitten yksi lapsi perheineen asuu päärakennuksessa. Saa nähdä miten meille käy, olisihan se aika ihana ajatus että pojat olisivat lähellä ja tulevat mahdolliset lapsenlapset samassa pihapiirissä. Se niistä rauhallisista eläkepäivistä 😀

 
 
                                             
                             Maisemat keittiön ikkunastamme
 
 

Tälläkin hetkellä lomailemme jo omassa talossamme ja jatkamme pihapiirissä olevan ison talon rakennusta taas sen verran kun vain on mahdollista. Viime kesänä talon perustukset saatiin pystyyn kattoineen päivineen ja se arvatenkin oli valtava työmaa, mieheni joutui vielä syksylläkin palaamaan raksalle katon asennusta varten. Täällä taloihin tarvitaan hurja määrä metallia tukemaan maanjäristysten vuoksi ja tämän vuoksi myös perustusten täytyy antaa asettua pari-kolme vuotta ennen kuin taloa jatketaan enempää. Tänä kesänä kuitenkin yläkerran päätyjä on saatu jatkettu ja tänään saapui myös lämmityslaite, joka meni erilliseen lämmityshuoneeseen talomme kylkeen. Tämän asennus jatkuu kunhan putkimies saapuu ja lisäosia siihen asennellaan myöhemminkin vielä koska laite on monitoiminen, joka toimii esimerkiksi pelleteillä.

                                        
                                       Perustukset valmiina

Arvatenkin rakennusprojekti on sisältänyt mutkia joka käänteessä ja suurin niistä on paperisodan jälkeen ollut hyvien työntekijöiden löytäminen. Vaikka kuka on luvannut tulla ketä ei todellakaan ole näkynyt ainakaan ajallaan tai selvinpäin, sitten on ollut pari varastelijaa, monta epäpätevää, krapulaista/kännistä ja niin edelleen lista jatkuu. No eipähän ole meillä ollut tylsää täällä heidän kanssa se on varma 😀 Täällä on myös tapana juoda olutta lounastauolla ja muillakin tauoilla niin kuumuus ja oluen kittaus ei aina ole hyvä idea jos töitäkin olisi suotavaa tehdä.. Ensi kesäksi ajattelin kokeilla onneani Workawayn kanssa josko sieltä löytyisi pari seikkailunhaluista ihmistä ketkä olisivat innostuneita tutustumaan autenttiseen romanialaiskylän elämään täällä meillä samalla työskennellen raksalla, jonkinlainen työmotivaatio olisi plussaa! Täällä meillä he tosin eivät mahtuisi asumaan mutta appiukkoni asuu parin talon päässä ja heidän pihassa olisi iso talo tyhjillään. Itse olin Workawayn kautta Thaimaassa koiratahalla vapaaehtoisena ja mielestäni se on nerokas systeemi. Ihmiset joilla on intoa muttei välttämättä rahaa pääsevät matkustelemaan mitä upeimpiin paikkoihin työntekoa vastaan ❤

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *