Posted on
nail art, nails, nail design-2688470.jpg

Aina Romaniassa ollessamme tykkään käydä hierojalla, kampaajalla, kynsien tai ripsien laitossa tai muissa hemmotteluhoidoissa. Suomessa en näissä juurikaan enää käy, suurimpina syinä korkea hinta ja pitkät jonot. Minulla oli esimerkiksi joskus ripsien pidennykset ja nehän vaativat säntillistä huoltoa kuukausittain ja lopulta kävikin niin että kaikki ehtivät varista pois ennen kuin onnistuin saamaan uutta aikaa kenellekään ripsiteknikolle. Hinnat puolestaan ovat nousseet nousemistaan ja tulin siihen tulokseen, että mieluummin säästän ne rahat tulevaisuuttamme varten, että saamme talon valmiiksi ja rahaa matkusteluun. Romaniassa joka tapauksessa käymme lomailemassa ja mitenkäs muuten pääsisi hyvään lomamodeen kuin vaikkapa huollattamalla itselleen upeat geelikynnet tai käymällä hieronnassa!

                       
     

Tällä hetkellä olen niin onnellinen kun löysin perheellemme luottohoitolan ihan vahingossa. Tarkoitus oli löytää kampaamo joka olisi leikannut poikamme hiukset mahdollisimman pikaisesti, koska täällä on ollut kovat helteet jo monta viikkoa. Pikaisesti siksi että hänellä, kuten itsellänikin, on todella paksut hiukset jotka todella hiostavat yli 30 asteen ilmastossa. Kävelimme Bacaun keskustan läpi mutta oikeaa paikkaa ei sattunut kohdalle sitten millään vaikka kampaamoja on paljon. Monet eivät halunneet leikata alle viisi vuotiaiden hiuksia tai sitten ei ollut vapaata juuri silloin. Kävelimme pitkän matkaa ja lopulta löysimme ihanan hipahtavan kampaamon josta tuli heti hyvä fiilis. Saimme pojalle seuraavaksi päiväksi ajan hiustenleikkuuseen ja minulle toiselle päivälle kynsien laiton eri työntekijälle. Olen molempiin todella tyytyväinen ja sanoinkin lähtiessä, että viimeistään ensi kesänä taas nähdään. Mikä tuuri että molemmat olivat juuri sitä mitä haettiin! Suomessa kotikaupungistani en ole oikein onnistunut löytämään napakymppiä kampaamoa tai kynsipaikkaa sitten millään ja senkin puoleen jätän molemmat yleensä väliin siellä ollessamme.

Myös hieronnat ja muut hoidot ovat ehdottamasti suositeltavia Romaniassa. Kokemukseni mukaan täällä on hyvin ammattitaitoista porukkaa juurikin kauneudenhoidon ja hieronnan sekä muiden hoitojen saralla. Itse olen kertaalleen käynyt hieronnassa täällä tai oikeastaan hieronta tuli minun luokseni. Tämä oli mieheni siskon järjestämä ihana yllätys kun olimme ajaneet juuri edellisinä päivinä Suomesta Romaniaan ja selkäni meni tällä matkalla aivan jumiin. Menimme siskon luo kylään ja hieroja tuli sinne ja hoiti meidän molempien selät suitsait parempaan kuntoon mukanaan tuomalla pöydällä.

Hintataso täällä on noin puolet Suomen hinnoista. Täytyy vain aina muistaa, että tämä on matalapalkkamaa ja tippia pitää jättää. Onkohan se suositus 10% hinnasta mutta kyllä monesti jätämme enemmänkin jos olemme tyytyväisiä palveluun. Tipin muistaminen on itselle välillä vaikeaa kun Suomessa ei niin vahvasti ole tottunut siihen. Joskus olen sitten juossut takaisin ja vienyt lisää rahaa jos on epähuomiossa tullut jätettyä liian vähän. Hoitoloissa on monesti hinnastot nähtävillä ja voi olla varma että samat hinnat koskevat kaikkia, olit sitten turisti tai et. Hinnoissa on varmasti myös alueellisia eroja, voisin kuvitella että esimerkiksi Bukarest ja Mustameren turistikohteet ovat tyyriimpiä kuin muu maa. Englannin kielen taso on Romaniassa pääsääntöisesti huono, joten joku käännösohjelma on hyvä olla puhelimessa helpottamassa kanssakäymistä.

                        
 

Omat kokemukseni Romanian kauneushoitoloista ovat todella positiiviset, ammattitaitoisia paikkoja löytyy paljon jo senkin takia, että täkäläiset tykkäävät olla aina huoliteltuja. Aikojen varaamista ei puolestaan usein hoideta puhelimitse eikä etenkään netin kautta vaan moni paikka tuntuu toimivan niin, että mennään paikan päälle moikkaamaan ja sopimaan ajasta. Aikoja on kuitenkin hyvin tarjolla ellei halua juuri kaupungin hienoimpaan ja kalleimpaan hoitolaan, sellaisiin voi olla monen viikon jono. Mutta muihin olen päässyt aina jos en samana niin seuraavana päivänä, viikon sisällä kuitenkin. Suosituksia hyvistä paikoista voi kysellä kun näkee jollain vaikkapa upeat kynnet, koska voi olla ettei joka paikalla ole nettisivuja saatikka arvioita siellä nähtävillä vaikka sivut sattuisivatkin löytymään.

Suosittelen siis rohkeasti hemmottelemaan itseään Romanian lomallaan ja luottamaan ihmisten ammattitaitoon ❤

wellness, carafe, purple-3715870.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *