Posted on
Tai no Pääsiäinenhän tosiaan menikin jo, mutta ainakin itse olen vielä ihan pääsiäistunnelmissa. Ei tässä korona-aikana juuri muutakaan omaa kotoiluarkea mullistavaa ole tapahtunut ja sain juuri suuhunikin ensimmäiset mämmit vuoteen. Mämmi on suurta herkkuani ja arvoin pitkään uskallanko sitä syödäkään tänä vuonna. Olen nimittäin edelleen vauvani allergioiden takia imetysdieetillä vaikkakin se on paljon vapaampi nyt kuin vielä joku aika sitten. No päätin ottaa riskin eikä ainakaan vielä ole mitään maata mullistavaa tapahtunut.
Radu on tarkalleen 10 kuukautta vanha tänään ja pääsiäinen olikin hänen elämänsä ensimmäinen. Koristeltiin koko perhe yhdessä virpomavitsa keittiönpöytää koristamaan ja voi minkä ilon mini saikaan höyhenistä, pajunvitsoista sun muista härpäkkeistä. Tässä hyvä muistutus siitä että jo näinkin pienten kanssa kanssa voi touhuta yhtä ja toista. Vaikka koristelut itsessään jäisivätkin aikuiselle saavat he tälläisestä paljon iloa ja vaihtelua päivään. Viime vuonna tähän aikaan oltiin Romanissa mieheni kanssa ja Radu vielä masussa. Olikin ihan viimeisiä viikkoja kun raskauden takia sai matkustaa. Onneksi mentiinkin vaikka sattuneesta syystä yön viettämine Bukarestin lentokentällä sun muut kommellukset eivät olleet ihan suunnitelmissa. Tämä onkin viimeisin ulkomaan reissu minkä olemme tehneet, Suomessa sitten pari karavaaniretkeä ehdittiin kesällä heittää. Vuosi on aika pitkä aika joten eipä ihme että reissun päälle mieli jo kaipaisi. 
Pääsiäinen ei varsinaisesti itselleni merkitse kirkkoon kuulumattomana sen suurempaa kuin kevään lähestymistä. Niin ja Suklaata! Ja sitä mämmiä.. Tänä vuonna dieetin takia käytettävissä oleva suklaavalikoima on huomattavasti niukempi kuin normaalisti, mutta onneksi nykyisin kaupasta kuin kaupasta löytyy ihania vegaanisiakin vaihtoehtoja. Olenkin miettinyt josko jäisin pysyvästi vegaaniksi dieetin kokonaan päätyttyäkin. Kasvissyöjä olen ollut lähemmäs kymmenen vuotta ja muutenkin vähänlaisesti käyttänyt maitotuotteita. Kalaa tosin ennen tuli syötyä sen muutaman kerran vuoteen. Suomessa tämä varmasti onnistuisikin ongelmitta mutta mitenhän sitten esimerkiksi Romaniassa ollessamme. Se kun edelleen on kovin lihakeskeinen ruokakulttuuriltaan ja kasvisruokia ei noin vain aina olekaan saatavilla. Noh tässä on aikaa pähkäillä ennen kuin edes mihinkään kotia pitemmälle pääsee koronatilanteen ollessa vielä vahvasti päällä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *