Posted on

Tällainen hullutus tuli tehtyä viimeksi viime kesänä kun Suomeen palaava lentomme lähtö oli varhain aamulla Bukarestin Henri Coanda kentältä. Romaniassa asumme siis Bacaûssa, josta menee autolla neljä-viisi tuntia Bukarestiin, lasten kanssa jopa kuusi, joten kentälle pääsy on aina yksi matka jo itsessään. Bacaûssa on myös lentokenttä mutta suoria lentoja Suomesta ei ole, jatkossa aion tosin tutkia Italiaa välilasku vaihtoehtona, sillä sieltä pääsisi helposti suoraan Bacaûn kentälle. Näin olen ajomatkakin lyhenisi alle puoleen tuntiin mikä olisi mahtavaa.

Henri Coanda, Bukarest

Viime kesänä päädyimme siis vähän niinkuin olosuhteiden pakoska viettämään yön Bukarestin lentokentällä lasten kanssa ja voin kertoa ettei moista tule tapahtumaan enää ikinä jos se on minusta kiinni. En olisi nytkään missään nimessä tällaista ratkaisua tehnyt, mutta rakas mieheni oli mennyt ostamaan junaliput Bacaûsta Bukarestiin ilman minua, sen kummemmin ajattelematta asiaa. Yksinhän on toki helppo yöpyä missä lystää: lentokentällä, autossa tai missä nyt huvittaakaan. Lasten kanssa se ei olekaan enää niin simppeliä. Junamme oli Bukarestissa aika myöhään illalla ettei periaatteess olisi ollut järkeä ottaa enää hotellia. Bukarestin lentokentällä on myös monesti ollut jos jonkinmoista jonoa ja viivästystä, että pelkäsimme myös myöhästyvämme lennolta jos olisimme liian myöhään takaisin kentällä.

Junassa oli vielä mukavat oltavat

Bukarestissa minulla oli suuria ongelmia esimerkiksi päästä raskaana lennolle vaikka todistukset tästä asiasta olivat kunnossa ja käännetty romaniaksi ja englanniksi. Siitä huolimatta piti kiertää monen monta tiskiä ja selitellä asiaa useammalle henkilölle. Raskaus oli kyllä loppusuoralla ja olin valtava, mutta kai nyt silti olisi voinut uskoa lääkärien allekirjoittamia papereita eikä stressata ja juoksuttaa raskaanaolevaa reissaajaa ympäri kenttää? Silloin oli muuten edellinen kerta kun Henri Coandalla yövyimme ja jo silloin ajattelin, että kiitos riittää. Ehkä olen tullut hieman mukavuudenhaluisemmaksi kuin nuorena reppureissaajana olin ja se minulle suotakoon, sen verran epäilyttävissä paikoissa on tullut yövyttyä.

Lasten kanssa pärjäsimme kuitenkin olosuhteet huomioon ottaen ihan hyvin. Väsäsimme heille makuupaikat toiselle rattaisiin ja toiselle auton turvaistuimesta ja kapsäkeistä. Ihan hyvin nukkuivat. Me aikuiset olimmekin sitten toinen juttu, ei nukuttu silmäystäkään koko yönä ja edellinenkin oli mennyt lähtöä odotellessa huonoilla unilla. En muista milloin edellisen kerran olisi kiukuttanut tuolla mittakaavalla, väsymys, nälkä ja pitkä matkustus ei ole mitään herkkua todellakaan. No jos jotain hyvää, niin osasipahan arvostaa omaa sänkyä ja hyvin nukuttua yötä potenssiin kymmenen taas tämän jälkeen.

Jos kuitenkin päädyt viettämään vapaaehtoisesti tai vähemmän vapaaehtoisesti kuten minä, yön Bukarestin lentokentällä huomioi ettei siellä pysty makaamaan muualla kuin lattialla. Qatarin puhtaista ja mukavista luksus makuusaleista ei ole tietoakaan, eikä säkkituoleista tai muista ylellisyyksistä. Kaikissa tuoleissa on välissä käsinojat, muutama tosin oli hajotettu niin niissä ihmiset näyttivät nukkuvan. Tällä lentokentällä myös yöpyy ja asuu kodittomia, joten ole tarkkana missäpäin kenttää aiot oleskella ja vielä tarkempi jos yrität nukkua. Kenttää partioidaan vartijoiden toimesta läpi yön mikä on erittäin hyvä juttu. Ruokaa ja juomaa kannattaa varata ajoissa itselleen, sillä alakerran kioskit ja muut menevät kiinni moneksi tunniksi jossain kohtaa yötä. Joku paikka saattoi olla auki mutta en ole aivan varma. Lentokentällä on myös mielestäni yöllä todella kylmä, joten lämmintä vaatetta on syytä varata tarpeeksi. Viimeksi me yövyimme yläkerrassa niin, että siitä näki suoraan isoon tuloaulaan ja pidänkin tätä paikkaa turvallisimpana ja kaikin puolin parhaana kyseisellä kentällä. Edellisen kerran olimme jossain etäämmällä käytävällä, jossa juuri oli enemmän kodittomiakin ja kaikin puolin levottomampaa. All in all reppureissaajalle voin suositella mikäli pennin venytys on tarpeen, muutoin kannattaa katsella esimerkiksi Airbnb kohteita, joita on useita ihan lähellä kenttääkin. Meidätkin eräs mukava rouva olisi ollut valmis tulemaan hakemaan kentältä, jos olisimme vain mahtuneet hänen pieneen autoonsa. Ensi kerralla aion ehdottomasti itsekin varata Airbnb:n sanoi mies mitä halusi. Niih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *